Arabar Errioxako ardo dastatze tailerra / Taller de cata de vino de Rioja alavesa

Oso interesgarria Mikel Garaizabalek enologo, sommelier eta irakasleak, gidadutako saioa txokoan, Eusko Jaurlaritzaren Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Sailaren ekimen baten baitan antolatua. Errioxako ardoez eta dastaketaz ikasitakoaz gain, bertan azalduriko ideia batzuk azpimarratu nahi ditut:
  • Errioxako ardoak gure ekonomian duten pisua eta garrantzia handia.
  • Dastatzea eta lagunekin pote bat hartzea oso ekintza desberdinak dira.
  • "Ardorik onena, sabelean dagoena" (gazteleraz beste era batean adierazten da.
  • Urteko ardoa primerakoa izan daiteke.
Ekintza guztiz gomendagarria; are, euskaraz burutu daiteke.
Jarraipenik izango ahal du!

Muy interesante la sesión, guiada por el enólogo, sumiller y profesor Mikel Garazaibal en el txoko, organizada dentro de una actividad promovida por el Departamento de Agricultura, Pesca y Alimentación del Gobierno Vasco.

Además de lo aprendido sobre vinos de Rioja y catas, me quedo con algunas de las ideas que han salido:
  • La importancia económica de los vinos de Rioja alavesa.
  • Que no es lo mismo catar que tomar unos potes y disfrutar con los/as amigos/as.
  • ¿El mejor vino? Dicho en euskera, "el que está en la barriga". Otro amigo suele decir que el buen vino se guarda en la cabeza.
  • Un vino de año o "cosechero" puede ser un gran vino.
¡A ver si tiene continuidad la iniciativa!

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